Bezettingswerken

Bezettingswerken

Alen bvba is werkzaam in bepleistering en stukadoorswerk bij nieuwbouw en renovatie. Gaat u binnenkort bouwen of verbouwen? Dan is de kans zeer groot dat u nood zult hebben aan een goede stukadoor. Bij ons bent u aan het juiste adres voor alle soorten stukadoorswerk en bezettingswerken, zoals binnen- en buitenbepleistering, plakwerken, moluren plaatsen, sierpleister, kelderdichtingen, cementpleister aanbrengen, bepleistering op isolatie, pleisterwerk herstellen, …

Pleisterwerken op maat

Buitenbepleistering

Nieuwbouw

Voor het verzorgen van uw buitenbepleistering gebruiken we siliconenpleister. We doen dit op elke natuurlijke ondergrond of isolatie. Siliconenpleisters zijn gekend voor hun duurzaamheid, elasticiteit en geringe kleurvervaging.

Wij werken met verschillende merken, waaronder Wilco en STO. We zijn door STO erkend en staan op hun lijst van gerenommeerde pleisteraars.  We volgen hun werkwijze strikt op waardoor wij uw gevel kunnen waarborgen. Meer informatie vindt u op  hun website. We werken ook met krabpleisters indien u dit wenst.

Renovatie

Oude muren geven we een flinke opknapbeurt en/of voorzien we van een stevig geïsoleerde jas.

Werkwijze:

 • We vertrekken vanop elke ondergrond (ytong, snelbouw, gescheurde of geverfde of oude gevels, … .)
 • We werken op isolatie* van om het even welke dikte, rekeninghoudend met voorgeschreven normen.
 • Kleur, structuur en dikte van de siliconenpleister wordt samen met de klant bepaald.
 • Wij verzorgen en plaatsen uw plinten in verschillende materialen en kleuren, volledig volgens uw smaak.
 • Wij plaatsen ook venster- en deurtabletten .
 • Wij kaleien uw buitengevels.

* U kan bij ons terecht met uw certificaat

Binnenbepleistering

Nieuwbouw

Uw ruwbouw voorzien we van een laag pleister waarop verder kan geschilderd of behangen kan worden. Geen hoekje is te klein en geen nok te hoog voor ons.

Renovatie

Ook voor te renoveren huizen kunt u bij ons terecht voor een nieuwe laag pleister. Kromme of scheve muren  maken wij loodrecht. Hebt u toch liever krommingen dan, maken wij die graag naar uw wens.

Werkwijze:

Wij werken voornamelijk machinaal. Maar op moeilijk te bereiken plaatsen, werken we met de hand om een perfecte afwerking te garanderen. Met de volgende gekende merken werken wij voornamelijk:

Maar we werken ook met minder voorkomende pleisters zoals:

 • Leempleisters
 • Stoot- en krasvrije pleisters (bv. voor dokterspraktijken, ziekenhuizen)

Afwerking:

 • Gewone afwerking
 • Hoevestijl (pudding-bezetting) met afgeronde hoeken
 • Of volgens de wensen van de klant

Droogtijd:

Een normale droogtijd neemt ongeveer 12 weken in beslag afhankelijk van weer- en werfomstandigheden.

Nat & droog pleisterwerk

Bij het bepleisteren van uw binnenmuren heeft u de keuze uit nat en droog pleisterwerk.

Nat pleisterwerk:

 • Aanbrengen van sierpleister
 • Gyproc plaatsen
 • Methoden voor het stucen (stucanet iseen pleisterdrager. Het is een buigbaar materiaal waarmee er holle en bolle vormen in het stucwerk gemaakt kan worden door een stukadoor, maar waarmee tevens niet egale muren rechtgetrokken kunnen worden.)

Het voordeel van deze techniek is dat het tegen een lage prijs kan worden uitgevoerd.

Droog pleisterwerk:

Het toepassen van droog pleisterwerk bestaat meestal uit het plaatsen van gipsplaten. Het voordeel hiervan is dat dit doorgaans sneller gaat (afhankelijk van de situatie) en dus ook vaak goedkoper.

Dunpleisters

Voor bepleisteringen op minimale dikte, kunnen we werken met dunpleister. Deze pleister kan als een “film” worden aangebracht bovenop bestaand pleisterwerk bij bijv. renovatiewerken of als dunne afwerklaag op gipsblokken.

De nadruk ligt hier dus op de hoge afwerkingsgraad.

Pleisterwerk herstellen

Het kan dan gebeuren dat er na verloop van tijd schade ontstaat. De meeste kleine scheurtjes in het pleisterwerk zijn relatief eenvoudig te herstellen. Grotere scheuren moet u opnieuw onder handen laten nemen om te voorkomen dat de scheuren steeds terugkeren. Onze stukadoor helpt u met plezier verder bij het herstellen van uw binnen- en buitenmuren en plafond.

Vragen?

Contacteer ons vrijblijvend.

  PLANNEN VOOR UW WONING?

  Wij helpen u met plezier verder!

  OFFERTE